Staklo GUARDIAN

FLOT STAKLO

– je obično providno staklo bez optičkih prelamanja. Ono se dobija posebnim postupkom gde se u komori sa strogo kontrolisanom atmosferom na sloj tečnog metala nanese široka traka rastopljene mase. Nakon određenog vremena, masa se hladi i dobija se odlično staklo, jednake debljine, izuzetne bistrine, prozirnosti i idealno ravne površine. Ovaj proces je vrlo pogodan za proizvodnju raznih vrsta stakala različitih osobina, boja ili namene budući da se u osnovnu smesu mogu dodavati razne primese.

 

NISKOEMISIONO – LOW STAKLO

– namena niskoemisionog stakla je da spreči gubitak toplotne energije i istovremeno da obezbedi dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije, čime se postižu izuzetno dobre osobine staklenih jedinica i leti i zimi. Ono smanjuje gubitak toplote za 60-70% u odnosu na obično flot staklo gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K. Za ove izuzetne karakteristike zaslužan je argon – plemeniti gas kojim je ispunjen prostor između stakala.

 

CLIMAGUARD STAKLO – ČETIRI GODIŠNJA DOBA

– ovo staklo je nešto novo na našem tržištu, a to je staklo koje pruža izolaciju za sva četiri godišnja doba. ClimaGuard staklo je ravno staklo sa transparentnim izuzetno tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti čak do 66%, odličnu toplotnu izolaciju gde koeficjent toplote iznosi 1,1 W/m2K i zaštitu od sunčeve energije do 42%.

 

ORNAMENT – GRIZ STAKLO

– je staklo na koje je tokom proizvodnje stakla, na još toplu masu mehanički utisnuta reljefna šara. Ovakva stakla daju veliki optički efekat zamućenosti ili deformacije slike kada se gleda kroz njih. Ovakvo staklo se najčešće ugrađuje uz PVC stolariju u prostorije u koje želimo da dopire svetlost, ali da se onemogući direktan pogled u prostoriju.